irene husmann advies en begeleiding bij gezondheidsproblemen

Visie en werkwijze

Vaak meer dan één oorzaak

Ik ben ervan overtuigd dat een lichamelijk of geestelijk probleem meestal niet veroorzaakt wordt door slechts één ding. Om een gezondheidsklacht goed aan te pakken, moet er dus een totaalbeeld zijn.

Ik neem de tijd voor u

Samen met u neem ik rustig de tijd om de voorgeschiedenis door te nemen en een beeld te krijgen van uw leefpatroon, zoals voeding, nachtrust etc. Dit alles om uiteindelijk tot een goed behandelplan te komen.

Gedragsveranderingen als basis

Vaak draagt de leefwijze, de sociale omgeving en dingen die in eerste instantie niets met de klacht te maken hebben, bij aan het ontstaan en het aanhouden van de klacht. Soms kunnen, als voorbeeld, vermoeidheidsklachten stukken verminderen door bijvoorbeeld een ander eetpatroon aan te leren.

Voedingssupplementen en kruidenpreparaten

Naast gedragsveranderingen kan het lichaam een tekort hebben aan bepaalde bouwstoffen. Een (tijdelijke) aanvulling van dit tekort in de vorm van voedingssupplementen draagt bij om de balans weer te herstellen. Om de genezing van bepaalde klachten te versnellen gebruik ik regelmatig kruiden; in de vorm van capsules, thee, zalven, spoelingen of druppels, dit afhankelijk van de klacht.

Aanvullende behandelingen

Als er psychische klachten zijn, zoals onverwerkte zaken uit het verleden, help ik om een geschikte psycholoog te vinden. Maar ook bij minder bekende klachten, zoals een spastische arm na een herseninfarct, ga ik op zoek naar een geschikte specialist. Bij elke klacht die de aandacht van een specialist verdient, help ik om de juiste ingang te vinden. Natuurlijk blijf ik op de achtergrond de voortgang volgen.

Kanttekening

Natuurlijk bestaan er ziektes of aandoeningen waar geen behandeling of specialist voor is. Dan proberen we zoveel mogelijk via andere manieren een betere kwaliteit van leven te verkrijgen. Zo kan het leven van iemand met een onbehandelbare ziekte soms wat dragelijker worden door contact met lotgenoten.

Tarieven »